2019-01-04 07:34:08• hírek • Szatmár.ro

Emlékeztető: az egészségügyi kártyák lejárati idejének meghosszabítása

Az Országos Egészségbiztosítási Pénztár (CNAS) közleményét olvashatja az alábbiakban az egészségügyi kártyák lejárati idejének meghosszabbításáról:

Az ügyfeleik megannyi kérdésére válaszként közlik, hogy a nemzeti egészségügyi kártyák lejárati idejét 5 évről 7 évre megemelték.

 

Ez azt jelenti, hogy az egészségügyi biztosítással és kártyával rendelkezők nyugodtan folytathatják az egészségügyi szolgáltatások igénybevételét azon szolgáltatók részéről, melyek valamely egészségbiztosítási pénztárral szerződésben állnak. 

 

A kártyán szereplő lejárati dátum semmissé vált, ne vegyék figyelembe. Az ott szereplő időponttól számítva még két évig érvényes a dokumentum. Például azok a kártyák, melyeken a lejárati dátum 2019.01.31., innentől kezdve érvényesek egészen 2021.01.31-ig. Ennek értelmében a dokumentum tulajdonosának nincs szüksége kiegészítő papírokra, bizonylatokra, hogy biztosítási jogviszonyát leigazolja.

 

Ettől eltekintve, a biztosítási jogviszony állapota ellenőrizhető a CNAS weboldalán is a következő hivatkozásra kattintva: Biztosítási jogviszony ellenőrzése

 

Keresse bizalommal az Országos Egészségbiztosítási Pénztárat, örömmel válaszolnak a kérdéseire! 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: